"Оздоровчий сезон профінансовано достатньо"

24 травня 2012

СОЦПОЛІТИКА. На оздоровлення дітей шкільного віку в Україні в поточному році виділено 180 млн грн, що на 13% більше, ніж минулого. Про це на урядовому брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

За його словами, також оздоровлення школярів фінансуватиметься за рахунок місцевих органів виконавчої влади. «Воно складатиме майже 500 млн грн. Ще приблизно 800 млн грн буде залучено з позабюджетного фінансування. Тож можемо говорити, що готові для оздоровчого сезону», — заявив Сергій Тігіпко.

Крім того, віце-прем’єр-міністр повідомив, що на оздоровлення дітей постраждалих від Чорнобильської катастрофи влітку поточного року виділено 252 млн грн, повідомляє РБК-Україна.

«Якщо подивитися на ще одну категорію важливих для нас дітей — це діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, то в цьому році для їхнього оздоровлення виділено 252 млн грн, і це дасть можливість оздоровити 53 тис. дітей цієї категорії в складі груп, і 12 тис. дітей разом з їхніми батьками», — зазначив Сергій Тігіпко. Також, за його словами, цього року буде забезпечено відпочинок та оздоровлення 96% дітей, позбавлених батьківського піклування шкільного віку та 74% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив прийняття Верховною Радою Трудового кодексу, віце-прем’єр-міністр заявив: «Я зараз його не приймав би. Нам потрібен спокій для того, аби розібратися з усіма моментами. Такі важливі документи потрібно приймати після загальної дискусії. Тому я це робив би одразу після парламентських виборів, а за цей час ми б краще його опрацювали».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua