"Озиму пшеницю застрахують"

22 серпня 2012

НОВАЦІЯ. Цього року держава передбачила впровадження держпідтримки на страхування сільгоспкультур. Це дасть змогу мінімізувати втрати аграріїв та уникнути ситуації, яка склалася цього року. Про це під час колегії Мінагропроду повідомив міністр  Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

«З 1 липня набув чинності Закон «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою». На це у держбюджеті передбачено 70 мільйонів гривень компенсацій на страхування озимої пшениці від втрат у період перезимівлі», — повідомив М. Присяжнюк. Він також уточнив, що допомога надаватиметься згідно із затвердженими урядом порядком та умовами надання держпідтримки аграріям зі страхування сільгоспкультур шляхом здешевлення страхових платежів (премій) і видів страхових продуктів, на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій).

Страхування агропродукції з держпідтримкою здійснюватиметься на випадок її загибелі внаслідок настання певних страхових ризиків, які встановлюються окремо для кожного виду страхового продукту, пояснив очільник аграрного відомства. 

Відділ економіки
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua