"Пацієнток обиратимуть за квотами"

Наталія ДОЛИНА
19 жовтня 2012

НОВОСІЛЛЯ

У столиці відкрилося унікальне медичне відділення — центр оперативної гінекології
 

Організований коштом приватних спонсорів, центр працюватиме в рамках Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук. Тут оперуватимуть усі можливі жіночі патології — гінекологічні, судинні, загальні. Також жінкам надаватимуть послуги пластичної хірургії.

— Є багато жінок, які потребують хірургії гінекологічних проблем, а також оперативного втручання в іншій сфері. Наприклад, мають проблеми з жовчним міхуром. Раніше жінці доводилося спочатку оперувати гінекологію, відновлюватися від операції від одного до двох місяців і готуватися до іншої операції — в іншій клініці. Витрачати час, здоров’я і кошти на наступну операцію. Нині цю проблему розв’язано. Наша команда лікарів зможе одночасно оперувати кілька патологій. Пацієнтка економить 50—80% грошей на медикаменти і стільки ж часу. Головний принцип — жінка повинна в лікарні проводити якомога менше часу, — вважає завідувач відділення Вікторія Дронова.

Одночасно у стаціонарі відділення зможуть перебувати 15 пацієнтів. Ними опікуватимуться 8 лікарів: 4 доктори наук, 2 кандидати наук і лікарі вищої категорії.

Відділення обладнане німецьким гінекологічним кріслом-трансформером з електроприводом. Для операцій використовують японську, американську і швейцарську медичну техніку. Незабаром у відділенні з’явиться спеціальний кріоапарат, принцип роботи якого — запатентована українськими хірургами технологія виморожування тканин.

— Це найсучасніше відділення в закладах академії медичних наук, в якому передбачено широкий діапазон медичних послуг. Лікуватися тут зможуть пацієнтки з усіх областей України. На жаль, обіцяти, що всіх пацієнтів лікуватимуть за державні кошти, ми не можемо, але більшість пацієнтів отримують безкоштовне лікування. Проблема в тому, що на лікувальний процес нині виділяють 46% від потрібної суми. Всіма клінічними інститутами Академії медичних наук ми можемо безкоштовно пролікувати приблизно 45 тисяч пацієнтів, а у нас в клініках щорічно перебуває 150 тисяч, — розповів президент Академії медичних наук Андрій Сердюк.

За попередніми підрахунками, за рік тут зможуть прийняти понад 500 пацієнток. Їх після укладення академією договорів з регіонами будуть вибирати за квотами, які отримає кожна область країни. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua