"Палестинська автономія прагне в ООН"

26 вересня 2011

ПЕРЕГОВОРИ. Рада Безпеки Організації Обєднаних Націй у понеділок розпочала закрите обговорення заявки про вступ Палестинської автономії до ООН. Це викликало очікувану негативну реакцію ізраїльської сторони, що вимагає прямих переговорів із Палестинською національною адміністрацією, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Euronews.

«Давайте відразу сядемо й розпочнемо мирні переговори. Навіщо обговорювати обговорення? Навіщо говорити про переговори? Все просто - якщо ви хочете миру, відкладіть свої умови й сідайте за стіл», ─ заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Лідер Палестинської автономії Махмуд Аббас, заявив, що не відмовляється від переговорів, і звинуватив ізраїльський уряд у незговірливості, підкресливши, що повернеться за стіл переговорів лише після припинення будівництва єврейських поселень на Західному березі Йордану.

Для задоволення прохання палестинців щодо вступу автономії до ООН необхідна підтримка 9 із 15 членів Радбезу ООН. США вже заявили, що накладуть на цю заявку вето.

Як повідомляє Бі-бі-сі, минулого тижня «близькосхідний квартет», до якого входять США, ООН, Європейський Союз і Росія, закликав ізраїльтян і палестинців протягом місяця продовжити переговори та укласти угоди до кінця 2012 року.

Нагадаємо, що прямі ізраїльсько-палестинські переговори припинилися у вересні 2010 року. Тоді палестинці заявили про вихід із мирного процесу на знак протесту проти будівництва єврейських поселень на Західному березі Йордану.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua