"Панкратіон: Україна – чемпіон!"

Олександр ВЕРТІЛЬ
18 липня 2012

ПЕРЕМОГА. Успішним був для збірної команди України цьогорічний чемпіонат Європи з панкратіону (синтез боротьби і кулачного бою), що відбувся в Бельгії. На рингах Брюсселя наші земляки  вшосте вибороли звання чемпіонів, вигравши поєдинки у 19 команд. Друге і третє місця посіли відповідно збірні Польщі і Франції. Усього в змаганнях узяли участь 240 спортсменів, з яких значна частина мають світові і європейські відзнаки й титули.

До загальнокомандної скарбниці вагомий внесок зробили представники Сумщини. На їхньому рахунку – 13 медалей різного ∂атунку, зокрема 6 золотих, 5 срібних і 2 бронзових. Особливо відзначилася дворазова чемпіонка Європи Вікторія Синявіна. Вона виборола три «золота» і втретє підтвердила звання найсильнішої на Європейському континенті.

На вищу сходинку п’єдесталу пошани піднялися заслужений майстер спорту України Сергій Гузєв, майстри спорту міжнародного класу Олександр Висоцький та Дмитро Баранов, якого, до речі, торік Всесвітня організація спортивної боротьби FILA  визнала кращим спортсменом світу.

В перемогах молодих вихованців значна заслуга тренерів Сергія Чередниченка та Володимира Гордієнка, які готували хлопців і дівчат до відповідальних виступів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua