"Папа Римський: «Знайдіть час для Бога!»"

Оксана ГОЛОВКО
26 грудня 2012

ПОСЛАННЯ. Учора римо-католики святкували Різдво. За традицією в цей день Папа Римський Бенедикт XVІ виступив з балкона Собору Святого Петра зі своїм різдвяним посланням місту Риму та всьому світу. Звертаючись до численних вірян, які заповнили площу перед собором, він оголосив їм благу вість про народження Христа. 

А напередодні у Святвечір  понтифік  відслужив традиційну для римо-католиків месу та закликав людей знайти час для Бога у стрімкому сьогоденні.

Папа Римський зокрема помолився за мир в Палестині, Ізраїлі, Сирії, Лівані, Іраку, попросивши про те, щоб християни могли залишитися у своїх домівках в цих країнах та разом з мусульманами розбудовувати свої країни.

Водночас Бенедикт XVI заявив, що монотеїзм є причиною жорстокості та війн.«Ми повністю заповнені нами самими, настільки, що не лишається ніякого простору для Бога. І саме тому тим більше не лишається місця для інших, для дітей, для бідних, для іноземців», — заявив понтифік.

Він наголосив, що там, де Бог забутий або відкинутий, немає більше миру.

Зазвичай служба відбувається опівночі, але цього року її розпочали на дві години раніше, щоби не втомлювати 85-річного понтифіка, повідомляє Бі-Бі-Сі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua