" Папа Римський зречеться престолу"

Ганна РОМАШКО
12 лютого 2013

НІЩО НЕ ВІЧНЕ. Папа Римський Бенедикт XVI зречеться престолу 28 лютого, повідомляє Ватикан. Зречення буде першим за майже  600 років: у 1415 році сану зрікся Григорій XII.

Виступаючи учора перед церковною радою, понтифік заявив, що має визнати свою недієздатність.  «У сучасному світі, який зазнає таких стрімких змін і потрясінь, глибоко пов’язаних із питаннями життя і віри, для того, щоб керувати Престолом Святого Петра і проповідувати Євангеліє, однаково необхідні як духовні, так і фізичні сили, які впродовж останніх кількох місяців погіршилися у мене до такої міри, що я був змушений визнати неспроможність адекватно виконувати покладене на мене служіння», — йдеться у заяві понтифіка.

Богослов-консерватор з безкомпромісними поглядами на гомосексуалізм та жінок-священників. Інтелектуал,  який знає 10 мов і має 8 докторських ступенів з теології та філософії 78-річний Йозеф Ратцингер став Папою Бенедиктом XVI у квітні 2005 року після смерті Папи Іоанна Павла II і був одним найстаріших нових лідерів католицької церкви за всю її історію.

За повідомленнями Ватикану, нового Папу мають обрати до кінця березня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua