"Паралімпіада перетнула екватор"

Ганна РОМАШКО
6 вересня 2012

ЗОЛОТА СЕРЕДИНА. За першу половину  Ігор українські паралімпійці здобули   50 високих нагород, з яких  — 18 золотих, 15 срібних та 17 бронзових медалей. Лише у вівторок  наші сильні духом спортсмени вибороли 8 медалей високого гатунку: 3 золотих нагороди, 3 срібних та 2 бронзових. До речі, повертаючись до екватора Пекіна, ми сповнюємося все більшим оптимізмом, адже тоді у доробку наших спортсменів було 42 нагороди (15 золотих, 10 срібних та 17 бронзових)... 

А перемогу українській команді  у вівторок і  четверту світову позицію забезпечили Руслан Катишев, котрий виборов золоту нагороду у стрибках  у довжину з новим паралімпійським рекордом: 6, 46 м; Максим Веракса, який також з паралімпійським рекордом (51.40) виборов золото на блакитних доріжках Акватіку (дистанція - 100 м вільним стилем).  Третю найвищу  нагороду із тріумфальним рекордом світу, Європи та Паралімпіади завоювала українська «золота рибка» Наталя Прологаєва (1.43.99) на дистанції 100 м брасом.

Президент України Віктор Янукович привітав легкоатлета Руслана Катишева, плавців Максима Вераксу та Наталію Прологаєву  зі здобуттям золотих нагород  на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні. «Ці перемоги свідчать про велич вашого духу, високу майстерність та нездоланне прагнення досягти поставленої мети», — йдеться у вітанні глави держави.

Україна пишається вами, адже професіоналізм, мужність і патріотизм, які  ви демонструєте на цих змаганнях, вкотре підтверджують авторитет нашої держави як одного із лідерів паралімпійського руху в світі, наголосив Віктор Янукович.

Учора  наші паралімпійці змагалися за першість  у настільному тенісі, кульовій стрільбі, фехтуванні на візках, плаванні, стрільбі з лука, легкій атлетиці, велоспорті (шосе), пауерліфтинг, чоловіча футбольна збірна грала з бразильцями, а жіноча волейбольна команда у півфіналі зустрічалася з суперницями зі США. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua