"Парламент поставив бюджетну крапку"

Вадим ПРОЦИШИН
7 грудня 2012

ЗАКОНОТВОРЧІСТЬ

 В останній день роботи Верховна Рада 6-го скликання схвалила головний фінансовий документ держави на 2013 рік

На вчорашньому засіданні парламенту народні депутати прийняли в цілому Закон «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з урахуванням поправок парламентського Бюджетного комітету. За відповідне рішення проголосували 242 депутати: фракція Партії регіонів — 187 народних обранців, фракція блоку «НУ—НС» — 5, фракція Народної партії — 20 (у повному складі), група «Реформи заради майбутнього» — 19 (у повному складі), позафракційні — 11. Жодного голосу не дали депутати від фракцій «Блок Юлії Тимошенко — «Батьківщина» та Комуністичної партії ( ці депутати голосували проти у повному складі).

Нагадаємо, доходи держбюджету на наступний рік плануються на рівні 361 млрд 510 млн грн, видатки — 410 млрд 660 млн грн. Граничний обсяг дефіциту кошторису держави встановлено на рівні 50 млрд 432 млн грн.

На кінець роботи парламенту депутати також спромоглися прийняти в цілому Закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи). За цей документ проголосували 338 народних обранців з 357 зареєстрованих у сесійній залі. Тож депутати Верховної Ради 7-го скликання голосуватимуть особисто за допомогою сенсорної кнопки у такий спосіб, що унеможливлює голосування за інших. Результати фіксуватимуться поіменно, тож існуватиме можливість роздрукувати результати голосування кожного нардепа. При цьому в документі міститься норма, що не допускає ухилення від голосування депутатів, які зареєстровані на відповідному пленарному засіданні.  

Також у цьому законі міститься норма, відповідно до якої народний депутат під час пленарного засідання не повинен перешкоджати розгляду питань порядку денного, в тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджання роботі головуючого, а також голосуванню інших народних депутатів.

Після схвалення цього закону спікер Володимир Литвин оголосив про завершення роботи Верховної Ради 6-го скликання. Новообраний парламент збереться на перше пленарне засідання 12 грудня.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua