"Парламент зробив перший крок до можливості оренди ТЕЦ"

13 березня 2012

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ. Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації. За відповідне рішення проголосували 244 народні депутати, передає кореспондент УНН.

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації. За відповідне рішення проголосували 244 народні депутати, передає кореспондент УНН.  

Проектом (реєстр. №9713) передбачено виключення з числа об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, теплоелектроцентралей, для чого пропонується внести відповідні зміни до частини другої ст. 5 Закону «Про приватизацію державного майна» та Закону «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Зокрема, доповідач цього законопроекту заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха розповів, що він розроблений з метою зняття заборони на приватизацію теплоелектроцентралей та подальшу реалізацію програми технічного переоснащення через залучення недержавних інвестицій.

Він зазначив, що Міненерговугіллям готується програма технічного переоснащення теплоелектроцентралей.

«Реалізація програми потребуватиме недержавних інвестицій. Це можливо досягти шляхом передачі державних підприємств в оренду чи концесію», - додав В.Макуха.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua