"Партнери очікують прориву у відносинах"

30 сiчня 2013

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Хід реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України обговорили віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко і посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінскі. За результатами зустрічі вони визначили першочергові завдання, які повинні виконати українська та європейська сторона для скоршого завершеного першого і переходу до другого етапу плану.

Посол ЄС зазначив, що 2013 рік має особливе значення для європейської інтеграції України, і він з іншими представниками Євросоюзу, що опікуються відносинами з нашою країною, намагатимуться зробити все можливе для забезпечення проривних досягнень у цьому році, маючи передусім на увазі підписання Угоди про асоціацію Україна — ЄС.

Зі свого боку віце-прем’єр-міністр запевнив, що український уряд робить усе можливе, щоб і при виконанні Плану дій з візової лібералізації, і в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію вчасно і в повному обсязі виконати взяті перед партнерами зобов’язання.

Окремо Костянтин Грищенко порушив питання існування штучних бюрократичних бар’єрів для доступу продукції української фармацевтичної галузі на європейський ринок, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. Він наголосив на зацікавленості України в якнайшвидшому укладанні угоди про взаємне визнання результатів інспектування виробництва лікарських засобів на відповідність вимогам належної виробничої практики (GMP). Це істотно спростило б доступ української фармацевтичної продукції до споживачів у Євросоюзі. Урядовець також закликав європейських партнерів спільно шукати шляхи здешевлення ліків, що експортуються в Україну та не мають місцевих аналогів.

Учасники зустрічі обговорили необхідність модернізації принципів співробітництва в освітній сфері — для спрямування частини ресурсів ЄС на направлення в Україну викладачами видатних професорів та експертів, які б допомогли українській молоді включатися в європейський інтелектуальний процес, не виїжджаючи для навчання за кордон. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua