"Партнерство із США дає результати"

12 сiчня 2013

ДИЛОМАТІЯ. Під час зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості  Едуарда Ставицького з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом обговорено питання співробітництва у сфері енергетики та реалізацію в Україні проектів із видобутку нетрадиційних джерел вуглеводнів, у яких беруть участь американські компанії.

Едуард Ставицький повідомив про ситуацію в галузі та запевнив, що договори про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться в межах Олеської та Юзівської ділянок, буде підписано вже у лютому. Зі свого боку, Джон Теффт підтвердив готовність і надалі підтримувати інвестиційні проекти в енергетичному секторі України, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Також обговорено подальші кроки України та США щодо приєднання до «Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях». Міністр зазначив, що уряд і надалі послідовно виконуватиме свої зобов’язання в рамках створеної багатосторонньої групи зацікавлених сторін та робочого плану реалізації ініціативи, узгодженого із секретаріатом організації.

Крім того, сторонами досягнуто принципової домовленості щодо проведення найближчим часом чергового засідання Українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки для подальшого розвитку співробітництва в галузі енергетики та енергетичної безпеки. 

Джона Теффта також прийняв міністр закордонних справ Леонід Кожара. В ході зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього політичного діалогу, а також стан та перспективи подальшого розвитку відносин стратегічного партнерства між Україною та США, повідомляє прес-служба МЗС. 

Леонід Кожара поінформував американського посла про першочергові кроки, які здійснюватиме Україна під час головування в ОБСЄ. Було підтверджено обопільну готовність до співпраці з актуальних питань порядку денного ОБСЄ з метою забезпечення ефективного функціонування організації.  

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua