"Паводок поки що не загрожує"

Іван ШЕВЧУК
2 березня 2012

ПРОФІЛАКТИКА. Різке потепління наприкінці лютого та спричинене ним швидке танення снігу призвело до паводку в деяких місцях Одещини, переважно на півдні області. Зокрема у дачному кооперативі «Дружба», що неподалік міста Ізмаїл, були підтоплені 150 будинків, а також 350 земельних ділянок Матроської сільради. Як повідомляє Головне управління МНС України в Одеській області, рівень води подекуди сягав 1 метра. Для ліквідації підтоплення, крім місцевих рятівників, були задіяні сили підрозділів з інших районів та з Вінницької області. Три пожежно-насосні станції ПНС 110, 4 мотопомпи «Хонда» та Урал 4320 відкачували воду із підтоплених територій. 

Вода завдала клопоту і мешканцям сусіднього Ренійського району. У самому райцентрі підтопило дренажну криницю, де проходить кабель зв’язку Одеської філії ПАТ «Укртелеком», а у селі Нагірне залило водою підстанцію «Буджак», через що тимчасово припинили енергопостачання у п’яти населених пунктах району. До ночі електропостачання було поновлене.

Такого «водопостачання» ізмаїльські дачники не очікували. Фото прес-служби МНС

«Відзначився» паводок і у північних районах області. У селищі Ширяєве вода залила присадибну ділянку, і для її відкачування довелося задіяти місцеве пожежно-рятувальне відділення.

Тим часом в Ізмаїльському районі рятувальники завершили відкачування води з підтоплених присадибних ділянок, всього відкачали її 88 тис. кубометрів. Рівень води, кажуть в облуправлінні МНС, поступово зменшується: тайм-аут зумовлений похолоданням. Зараз затоплені ділянки вкриті кригою. У разі зміни погоди рятувальні служби готові протистояти воді.

У самій Одесі, де снігу цього року випало зовсім небагато, його майже повністю прибрали під час першої лютневої відлиги. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua