"«Пенсійний калькулятор» допоможе підрахувати орієнтовний розмір пенсії"

6 вересня 2011

ПЕНСІЇ. Для підвищення прозорості діяльності Пенсійного фонду України розроблено спеціальну програму «Пенсійний калькулятор». Ця програма призначена для надання громадськості інформаційних послуг щодо визначення розміру пенсії за віком на загальних підставах у солідарній системі відповідно до статей 27 та 28 Закону України № 1058-ІV від 09.07. 2003 року «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Завантажити програму «Пенсійний калькулятор» на персональний комп’ютер можна з офіційного веб-сайту Пенсійного фонду. Програма дає змогу кожному бажаючому самостійно здійснити розрахунок розміру майбутньої трудової пенсії за віком на загальних підставах у солідарній системі.

До речі, слід мати на увазі, що розрахунок робиться лише за двома параметрами – заробітна плата і страховий стаж, тому обчислена в такий спосіб сума пенсії може розглядатися лише як орієнтовна, роз’яснює прес-служба Пенсійного фонду.

 «Калькулятор" не в змозі врахувати всі обставини, які є підставою для визначення права на пенсію, та окремих особливостей, що впливають на розмір пенсії. Точну суму пенсії кожній конкретній особі зможе визначити тільки працівник управління Пенсійного фонду на підставі всіх поданих заявником документів», - зазначає заступник Голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua