"Переселенці започатковують власний бізнес"

Олег ЧЕБАН
25 грудня 2015

У Вінниці запрацював офіс проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області», завдяки чому в переселенців з’явилася можливість заручитися підтримкою для швидкого започаткування або відновлення власного бізнесу в області. Це виплата фінансової допомоги із сплати витрат на обслуговування кредитів для ведення бізнесу, зокрема відшкодування витрат (відсотків), сплачених за користування кредитом в національній валюті у межах, що не перевищують облікову ставку НБУ.

Передбачено також компенсацію коштів, сплачених суб’єктом підприємництва у вигляді комісії банку за надання кредиту. Проект реалізується коштом ЄС (90%) та обласного бюджету (10%). Він розрахований і на переселенців, які мають досвід ведення бізнесу, і на тих, хто хоче розпочати власну справу. Саме з його фонду оплачують написання бізнес-плану, що дає змогу підприємцям відкрити власний бізнес.

Як повідомили в департаменті регіонального економічного розвитку ОДА, від підприємців із зони АТО та Криму, які перереєстрували свій бізнес на Вінниччині, вже надійшли на розгляд проекту перші заявки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua