"Переселенцям буде легше спілкуватися"

7 травня 2016

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення візьме участь як бенефіціар у проекті «Вдосконалення комунікацій між внутрішньо переміщеними особами та громадами, що опинилися під впливом конфлікту». Його впроваджуватимуть із березня 2016-го по 30 червня 2018 року за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Відповідну угоду підписано з неприбутковою некомерційною корпорацією Інтерньюз Нетворк. Про суть проекту та його вартість у два мільйони канадських доларів ішлося під час зустрічі першого заступника голови Держкомтелерадіо Богдана Червака з директором Інтерньюз Нетворк Вейном Шарпом.

Звертаючись до гостя, Богдан Червак зазначив: «Така співпраця потрібна й корисна. Проблема не розв’язується лише налагодженням комунікацій між переміщеними особами та громадами, які їх прийняли. Вона має політичний і геополітичний виміри».

Вейн Шарп подякував Держкомтелерадіо за плідну співпрацю з Інтерньюз Нетворк у ролі бенефіціара Проекту міжнародної технічної допомоги «Український медійний проект (У-Медіа)». Його розпочато 1 жовтня 2011 року. Завершення очікують 30 вересня 2016-го. Реципієнти-учасники від української сторони — понад 30 громадських організацій, які працюють у мас-медіа.

Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, головна мета нового проекту полягає в поширенні точної та достовірної інформації про права, зокрема на отримання соціальної допомоги, доступні послуги і структури, які їх надають, для внутрішньо переміщених і постраждалих від конфлікту на сході України осіб, а також про питання щодо їхньої інтеграції за допомогою ЗМІ у місцеві громади, де їх  приймають.

Громадські організації допоможуть встановити лінії зв’язку між установами з надання допомоги постраждалому від кризи населенню. Заплановано створити й якісний інформаційний контент. Реципієнтами проекту будуть регіональні медіа-партнери, які прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Це Харківщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя, Київ. 

Катерина ЦАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua