"Переселенцям дадуть картку киянина"

18 червня 2015

Депутати Київради вирішили надати вимушеним переселенцям, які знайшли прихисток у столиці, можливість отримати картку киянина.

«Ці люди працюють у Києві, винаймають квартири, сплачують податки, зокрема податок на дохід фізичних осіб, але не можуть користуватися пільгами. Ми повинні допомагати громадянам своєї країни», — каже заступник міського голови — секретар Київради Олексій Резніков. За його словами, надалі реалізація цього проекту дасть змогу вести точніший облік людей, змушених покинути свої домівки через бойові дії.

Як повідомила прес-служба Київради, щоб отримати картку киянина, переселенці під час подання заяви мають надати копію паспорта, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті), копію посвідчення, що дає право на пільгу та/або копію довідки про взяття на облік особи, яка переміщена з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, з пред’явленням оригіналів, і фотографію (3х4 або 4х6).

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua