"Першим до «нової» Лівії поїде міністр закордонних справ Польщі"

24 жовтня 2011

СПІВПРАЦЯ. Польща готова запропонувати Лівії військову та гуманітарну допомогу, економічну співпрацю, а також власний досвід у процесі трансформації і переходу від диктатури до демократії. Про це говоритиме з керівництвом Тимчасової національної ради Лівії міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час сьогоднішнього візиту до Тріполі та Бенгазі, передає УКРІНФОРМ.

За інформацією МЗС Польщі, під час візиту до Лівії керівник МЗС РП зустрінеться з головою Тимчасової національної ради Мустафою Джалілем і прем’єром тимчасового уряду Махмудом Джебрілем. Наголошується, що це перший візит зарубіжного політика до Лівії після оголошення владою країни остаточного визволення країни від диктатури колишнього правителя Муаммара Каддафі, йдеться у повідомленні.

Під час візиту Радослав Сікорський запропонує лівійцям співпрацю в торговельній, військовій, освітній сферах, галузі охорони здоров’я тощо. Зокрема, Польща готова провести курс лікування 20-ти лівійських пацієнтів, потерпілих в ході громадянської війни в Лівії. Крім того, Варшава готова організувати навчання для лівійських військових пілотів, інженерів й офіцерів морського флоту.

Разом з міністром до Лівії для налагодження економічних контактів вирушила делегація польських бізнесменів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua