"Першотравенські бандити отримали строки"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
2 лютого 2012

КРИМІНАЛ. Днями Апеляційний суд Дніпропетровської області виніс вирок стосовно шістьох членів банди, які викрали 34-річного мешканця Першотравенська та, застосовуючи катування, вимагали у нього гроші. 

Бандити викрали чоловіка практично у центрі міста, у березні 2009 року. Відвезли його до спортзали, яка належала одному з охоронних агентств, прикували наручниками до металевої балки і почали вимагати гроші. Постійно знущаючись над викраденим, озброєні нападники змусили його написати розписку на борг у 50 тисяч гривень, які він, нібито, позичив рік тому. Розрахуватися потерпілий мав своїм житлом. Жорстокі катування тривали цілий тиждень.

Затим злодії натягнули чоловіку на голову мішок і відвезли до гаража, де мали вирішити, що зі своєю жертвою робити далі. Та на щастя, полонений зміг втекти, зробивши дірку в даху гаража. Як повідомляє прес-група УСБУ у Дніпропетровській області, співробітники спецслужби та міліції розшукали та затримали спочатку чотирьох членів банди, а згодом за грати потрапили ще двоє співучасників злочину. Під час обшуку у приміщенні, де бандити тримали заручника, правоохоронці вилучили два мисливські карабіни «Сайга», помпову рушницю, два пістолети, набої, гумові палиці, наручники, бронежилети, документи потерпілого та інші речі. Усі члени банди днями отримали належну оцінку своїм злочинним діям. Суд визнав їх винними у скоєнні злочинів. За його вироком бандитів чекає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років з конфіскацією всього належного майна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua