"Під Астраханню чеченці та казахи влаштували масове побоїще, є жертви і поранені"

24 лютого 2012

БІЙКА. Астраханських поліцейських перевели на посилений режим роботи через масову бійку, яка сталася в ніч на 23 лютого в селі Єнотаєвка. У сутичці зійшлися компанії чеченців та казахів, одна людина загинула, двоє дістали поранення, передає ТСН з посиланням на РИА Новости.

Сварка сталася у невеликому кафе, нещодавно відкритому в центрі села. За даними поліції, причиною стала побутова сварка: один іншого штовхнув плечем, почали лаятися, потім битися. Бійку припинили співробітники поліції, викликані адміністратором кафе.

Але після цього обидві компанії перемістилися на трасу Астрахань – Москва, в район автозаправної станції. Приблизно близько другої години ночі вони продовжили бійку, вже із застосуванням вогнепальної зброї.

Учасниками бійки стали не менше 10 людей. Різні травми отримали практично всі учасники, двох найбільш постраждалих довелося госпіталізувати.

«Під час стрілянини Беслан Хасанов, житель Чечні, загинув від поранення в груди. Ще в одного, Аслана Басаєва, перелом обох ніг – його переїхала машина. У третього – Дацаєва – перелом ребер та струс головного мозку. Вони зараз у лікарні», - розповіли «Комсомольській правді» в місцевому РУВС.

За підозрою у скоєнні злочину кілька людей затримано – всі вони казахи. За фактом вбивства і завдання тяжких тілесних ушкоджень порушено кримінальну справу. Розслідування триває.

Місцеві ЗМІ висловлюють стурбованість інцидентом: адже у багатонаціональному регіоні достатньо і невеликої іскри, щоб спалахнула національна війна. А це загрожує справжніми побоїщами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua