"Під Києвом знову горять торфовища"

15 жовтня 2015

У Київській області збільшилася площа пожежі торфовищ. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України в Київській області.

На сьогодні горять майже 15,06 га.

«Станом на 9:00 15 жовтня на території області проводиться гасіння 10 осередків загоряння торфовищ на загальній площі 15,06 га. У Баришівському районі триває гасіння торфу на площі 0,75 га поблизу с. Гостролуччя. У Вишгородському районі триває гасіння торфу на площі 0,5 га біля с. Абрамівка. В Ірпінський зоні триває гасіння торфу на площі близько 3,5 га поблизу смт Гостомель у заплаві р. Ірпінь, а також виявлено загоряння торфу на площі 0,7 га біля м. Ірпінь. У Києво-Святошинському районі триває гасіння торфу на площі 0,05 га біля хутора Червоний, а також виявлено загоряння торфу на площі 5 га поблизу с. Мощун. У Бородянському районі виявлено загоряння торфу на площі 2,7 га біля смт Бородянка. В Іванківському районі виявлено загоряння торфу на площі близько 3 га біля с. Горностайпіль. У Васильківському районі виявлено загоряння торфу на площі 2 га біля с. Перевіз. У Броварському районі виявлено загоряння торфу на площі 1 га біля с. Бервиця», — йдеться в повідомленні.

Щоб загасити торфовища, залучено 94 рятувальники і 34 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Нагадаємо, 13 жовтня 2015 року прес-служба КМДА повідомила про фіксацію випадків тління торфовищ у Київській області. А вже 14 жовтня, за повідомленнями київських ЗМІ, надійшла інформація про те, що в Київській області продовжують горіти близько десятка гектарів торфовищ. 

Аналітична служба новин



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua