"Підприємці Рівненщини у чергах не стоять"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
24 сiчня 2012

ІНІЦІАТИВА. Завершується період, протягом якого податкові органи повинні зареєструвати всіх платників, які бажають бути на єдиному податку: так передбачено змінами до Податкового кодексу. Рівненські податківці переконують: підприємці краю в чергах не стоять.

— Відразу після нових законодавчих змін ми розгорнули широкомасштабну акцію з роз’яснення їх суті платникам податків, — зазначає голова ДПС у Рівненській області Віктор Башук. — До ухвалення документів від «спрощенців» додатково залучили працівників з інших підрозділів. І подовжили робочий день на весь період перереєстрації платників єдиного податку.

Не лише в податкових інспекціях, а й в районних, міських, сільських та селищних радах оформлено інформаційні стенди, на яких розміщені графіки чергування працівників з метою забезпечення належних умов для прийому заяв та надання консультацій, переліки документів, що надаються юридичними та фізичними особами-підприємцями для застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, зразки заповнення заяви та розрахунку, роз’яснення вимог Податкового кодексу щодо груп платників єдиного податку та інша необхідна інформація.

Семінари, телефонні «гарячі лінії», зустрічі, прес-конференції, виступи в засобах масової інформації, – це лише неповний перелік активного спілкування податківців із платниками податків. От і 18 січня голова ДПС Віктор Башук мав двогодинне спілкування за телефоном «гарячої лінії» обласної державної адміністрації. Більшість питань стосувалася саме спрощеної системи оподаткування.

На чотирьох ринках обласного центру податківці організували роботу мобільних консультативних пунктів: адже саме там чимало підприємців, які мають намір скористатися новинкою в законодавстві.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua