"Підстав для здорожчання немає"

15 червня 2012

МОБІЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОК. Антимонопольний комітет України рекомендував провідним операторам стільникового зв’язку ПрАТ «Київстар» та ПрАТ «МТС-Україна» знизити тарифи на мобільні послуги до економічно обгрунтованого рівня. Про результати розгляду зобов’язань компанії мають повідомити Комітет у 15-денний термін.

Прес-служба відомства повідомляє, що протягом 2012 року названі компанії підвищили вартість окремих послуг. Скажімо, ПрАТ «Київстар» підвищило вартість послуг з відправки SMS-повідомлень на 28%, з послуг відправки МMS-повідомлень — на 33%, абонплату деяких тарифних планів — мало не на чверть.

У свою чергу, ПрАТ «МТС-УКРАЇНА» підвищило вартість послуг з відправки SMS-повідомлень на 22 %, послуг з відправки  МMS-повідомлень — на 20%. Усередині мережі вартість дзвінків зросла майже на 50%, телефонувати ж абонентам інших операторів України стало дорожче на 20%.

Таке зростання вартості послуг мобільного зв’язку операторів відбулося значно вищими темпами, ніж зростання індексу споживчих цін на товари та послуги в цілому в Україні та у галузі зв’язку зокрема. Тобто, економічні підстави для підвищення операторами окремих тарифів відсутні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua