"Пікантні іграшки з присмаком криміналу"

Олена ОСОБОВА
5 березня 2012

ЗЛОЧИН. 40-річний інженер з Луганська придбав у Китаї спеціальні технічні засоби для прихованого відео-і аудіозапису, та реалізував їх через мережу Інтернет. Міні-апаратура була замаскована під брелоки, а на посилках вказувалося «Подарунки» або «Іграшки».

Згідно компетенції, Служба безпеки України активно протидіє незаконному обігу спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Тому, коли одну з таких посилок затримали митники, до справи підключилися саме співробітники СБУ.

Як повідомляє прес-служба відомства, вони встановили, що луганчанин отримав мінімум дві посилки, в яких знаходилося 12 одиниць спеціальних технічних засобів. Це були брелоки з міні-відеокамерами та два GSM-мікрофони – так звані «радіоняні». Експертиза підтвердила приналежність цієї апаратури до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Але, як видно, попит на такий товар зростає. Тож нещодавно в поле зору співробітників Луганського управління СБУ потрапив ще й 24-річний житель області, який контрабандно перевіз на територію України спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації у вигляді авторучки. Чоловік купив його в Ростовській області Росії і планував перепродати в Україні. Під час перетину державного кордону він був затриманий співробітниками СБУ та прикордонниками.

У відношенні горе-комівояжерів порушено кримінальні справи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua