"Пілотний проект у дії"

16 червня 2011

ЗМІНИ

Президент Віктор Янукович позитивно оцінив перші результати медичної реформи у Вінницькій області, де цього року розпочато пілотний експеримент з реформування системи охорони здоров’я. Про це глава держави сказав під час відвідин Черепашинецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини на Вінниччині. 

«Медицина потребує серйозних змін — ця сфера нині має серйозні проблеми, які треба розв’язувати», — сказав Президент. Він підкреслив, що на прикладі Черепашинецької амбулаторії можна бачити ефект від розпочатої реформи. «За 5 місяців ми вже поліпшили якість медичних послуг на первинному рівні. У чотирьох регіонах України зараз відпрацьовується ця модель, в тому числі у Вінницькій області», — зазначив глава держави.

Він наголосив: влада робитиме все, аби  медичні послуги були якомога якіснішими і наблизили лікаря до людини. Водночас глава держави вимагатиме від чиновників на місцях і лікарів, щоб вони пояснювали людям зміст реформи, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави оглянув приміщення амбулаторії й ознайомився з умовами перебування хворих, а також вручив медикам сертифікат на медичне обладнання.

Черепашинецька амбулаторія загальної практики сімейної медицини обслуговує 1412 жителів села. В ній відкрито денний стаціонар на 4 ліжка і започатковано практику «стаціонар вдома». Також започатковано подвірні обходи, патронаж дітей раннього віку та вагітних, роботу з хронічно хворими.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua