"Півмільйона — для ветеранів АТО"

25 грудня 2015

У Запоріжжі відбувся обласний телемарафон до Дня захисника України за участі волонтерів, членів ради ветеранів АТО та представників обласної влади. Участь у ньому взяли майже  15 тисяч небайдужих запоріжців, практично з кожного населеного пункту області. Найактивнішими були представники промисловості та місцевої влади. Всього телемарафон зібрав 428 518 гривень, з них 228 тисяч надійшли на рахунки Ради ветеранів АТО. По сто тисяч гривень переказали Запорізькі міська та обласна влада. Розпорядником коштів стане консультативна рада ветеранів АТО при ОДА.

За даними її очільника В’ячеслава Зайцева, нині в Запорізькій області проживає майже п’ять тисяч демобілізованих захисників Вітчизни. Передовсім кошти направлять на допомогу інвалідам АТО, тим, хто потребує якісного лікування, дорогих протезів. Фінансуватимуть заходи з вшанування загиблих у зоні АТО.  Область втратила 106 своїх синів. На жаль, не кожному з них встановлено меморіальні дошки, віддано гідну шану, що безумовно виправлять їхні воїни-побратими. Учасники телемарафону презентували новорічний подарунок для військових — календар «Разом до перемоги», де сторінки кожного місяця прикрашають світлини запорізьких волонтерів та воїнів АТО в українському  національному  вбранні.

— Це єдиний в Україні телемарафон допомоги учасникам АТО, — коментує подію заступник голови Запорізької ОДА Едуард Гугнін. — Упевнений, дуже важливо у вирішенні проблем наших захисників та їхніх родин покладатися не лише на бюджет, а й на наші підприємства і небайдужих громадян. Цього року вже придбано 15 квартир для АТОвців та їхніх сімей. До нового року плануємо купити ще одну. Триває робота і з виділення землі, реалізуємо й інші проекти, які триватимуть і наступного року.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua