"Пластуни провели патріотичний урок"

Світлана ІСАЧЕНКО
5 березня 2016

Прикарпатські учні нещодавно складали вірші зі словами «гідність», «Майдан», «революція», «життя» — вшановували в такий спосіб Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО та Січових стрільців. Захід відбувся під проводом станиці Івано-Франківського пласту та Центру патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери.

У меморіальному сквері Івано-Франківська команди поклали квіти і запалили свічки на пам’ять про тих, хто віддав життя за Україну. А потім у приміщенні кінотеатру «Люм’єр», який завжди гостинно приймає у себе заходи з патріотичного виховання молоді, учнівські команди під керівництвом інструкторів-пластунів виконували теоретичні та творчі завдання: декламували вірші, співали пісні, присвячені подіям на Майдані, шукали відповіді на питання «Як школярі можуть долучитися до допомоги воїнам АТО».

Змайстровані учасниками змагань різноманітні дрібнички, написані для бійців листи, листівки одразу відправили на передову в зону бойових дій через волонтерів Народної самооборони Івано-Франківська. А їхній спільний малюнок з побажаннями миру експонують тепер у міському Центрі патріотичного виховання.

Окрім того, кожна команда заздалегідь зняла відеоролик із подякою бійцям АТО. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської облдержадміністрації надав тематичну літературу для подарунків учасникам змагань.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua