"Платіжний баланс потерпає від торговельних обмежень"

15 серпня 2012

МЕТА. Зона вільної торгівлі зі Співдружністю Незалежних Держав дасть змогу поліпшити платіжний баланс України. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з провідними економічними експертами України.

«Ми розраховуємо, що після ратифікації Угоди про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД буде знято низку обмежень на постачання наших труб, зокрема в Росію, і це дасть нам змогу поліпшити ситуацію з платіжним балансом», — уточнив глава уряду.

При цьому він укотре нагадав, що негативне сальдо вітчизняного платіжного балансу зумовлене передусім високою ціною на російський газ, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу доктор економічних наук Олександр Шаров констатував, що ЗВТ з СНД — це хороша нагода для вітчизняного бізнесу показати свої реальні можливості. «Запровадження ЗВТ з СНД є реальною можливістю для нашого бізнесу показати свою конкурентоспроможність», — зазначив експерт.

Під час зустрічі провідні вчені-економісти також намагалися знайти механізми протидії впливу негативних тенденцій світової економіки на українську.

Крім того, учасники зібрання обговорили й вітчизняні перспективи під час підготовки до майбутніх олімпіад. Микола Азаров розповів, що уряд розробляє спеціальні заходи для поліпшення виступу наших олімпійців. «Нам необхідно багато зробити для того, аби наші олімпійці якісно підготувалися до наступних Олімпійських ігор. Ми розробляємо чотирирічну програму підготовки до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро», — зазначив Микола Азаров.

Він додав, що програма передбачатиме зокрема будівництво об’єктів спортивної інфраструктури. За словами глави уряду, в Україні на сьогодні немає хорошого легкоатлетичного манежу, олімпійського стадіону тощо.

«Нині у світі спортивні об’єкти перебувають зовсім на іншому рівні готовності. Це сплав науки, спорту, медицини, сучасних технологій, і, якщо ми хочемо зберігати свої досягнення у великому спорті, нам потрібно багато зробити», — підсумував Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що за підсумками ХХХ Олімпіади, що завершилася у Лондоні, збірна України в загальнокомандному заліку посіла 14 місце серед 204 країн-учасниць. В активі синьо-жовтих 20 медалей: 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових. За загальною кількістю нагород українці розділили 11 позицію з олімпійцями Голландії. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua