"По вулиці Луганській у Запоріжжі гулятимуть новосели"

Олена ОСОБОВА
18 липня 2012

ДРУЖБА. Для поглиблення співробітництва та міжобласний кооперації Запорізька та Луганська області уклали договір.

Ініціатором виступили луганчани, бо, за словами очільника області Володимира Пристюка «обмін досвідом – це прекрасна практика для тих, хто цінує свій час». За його словами, задля підготовки договору активно працювала серйозна команда, що дозволило врахувати всі нюанси й особливості двох країв.

«Різним областям Україні є чому повчитися одна в одної. У всіх своя специфіка, але є й загальні риси, а найголовніше – прагнення зробити комфортнішим життя наших громадян», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації.

Керівники запорізької області заявили, що зацікавлені в обміні досвідом у сфері передачі підприємств у концесію, а отже, залучення інвестицій в економіку краю. Презентуючи можливі напрямки співпраці між областями, вони розповіли, що деякі підприємства вже ведуть активну кооперацію. Серед таких прикладів  взаємодії відзначені Запорізький автозавод та Сєвєродонецький «Азот», а також авіакомпанія «Мотор Січ» та Луганський авіаремонтний завод. На думку Володимира Пристюка, зараз «кооперація між підприємствами поки що має стихійний характер», а в цій справі повинна бути система й для цього «наше завдання - донести інформацію про потенційних бізнес-партнерів, надати їм можливість співпрацювати». Виходячи із цієї стратегії луганський очільник області вважає, що товарообмін між двома областями може зрости в п'ять разів.

Так що кульмінацією візиту стало підписання Угоди про співробітництво між облдержадміністраціями, обласними Радами, а також між міськими Радами Луганська та Запоріжжя. І голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко заявив, що в місті металургів планують побудувати нову вулицю та назвуть її – «Луганська». Що ж до найсхіднішої області України, то тут уже є село й шахта з рідною для нових друзів назвою. Тож нову зустріч призначили на луганській землі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua