"Почесних сумчан прибуло"

Олександр ВЕРТІЛЬ
19 серпня 2015

Цими днями депутати Сумської міської ради проголосували за присвоєння звання «Почесний громадянин міста» п’яти сумчанам. Цієї високої відзнаки вперше удостоєні представниці слабкої половини — відомі спортсменки-біатлоністки Валя і Віта Семеренки та Олена Петрова, які уславили місто перемогами на Олімпійських іграх, світових і європейських чемпіонатах.

Так, чемпіонки ХХII зимових Олімпійських ігор сестри Семеренки одержали це звання «за видатні заслуги перед м. Суми, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, підвищення іміджу України на міжнародній спортивній арені». А срібна призерка Олімпіади в Нагано голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олена Петрова, окрім спортивних заслуг, ще й за активну громадську діяльність.

Почесними громадянами, на жаль, посмертно стали Роман Атаманчук та Андрій Реута, які загинули в зоні АТО. Як зазначається в рішенні, «за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу». Найближчим часом відповідні посвідчення будуть вручені відомим спортсменкам, а замість загиблих документи отримають їхні рідні.

Раніше Почесними громадянами Сум були тільки чоловіки, серед яких видатні спортсмени Володимир Голубничий та Олександр Шапаренко. Шестеро захисників України, які загинули на Донбасі, отримали це звання посмертно.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua