"Податки в Україні платять бідняки, а не мільйонери"

8 лютого 2013

ЗАЯВА. Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик заявив в ООН, що податки в українській державі платять бідні верстви населення, а мільйонери «випадають із системи реального оподаткування».

Про це він повідомив у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку на 51-ій сесії Комісії соціального розвитку, передає Центр новин ООН.

«Юрій Кулик акцентував на соціальному розшаруванні в суспільстві і повідомив, що податки в країні платять бідняки, а мільйонери випадають із системи реального оподаткування», - зазначається в повідомленні.

За словами Юрія Кулика, сьогодні в Україні «бідні платять в 50 разів більше податків, ніж багаті».

«Ставка податку на заробітну плату в три рази вища, ніж на прибутки від капіталу - тобто дивіденди, прибутки від цінних паперів. Відсотки ж на депозитні вклади не оподатковуються зовсім. Тим самим українські мільйонери просто «випадають» із системи реального оподаткування, попри те, що їх чисельність з року в рік зростає», - сказав керівник профспілок.

Одночасно він заявив, що «впродовж року за ініціативи Президента України проведений ряд підвищень соціальних стандартів - прожитковий рівень для різних категорій зріс на 10-15% у порівнянні з 2011 роком». Юрій Кулик зазначив, що в країні зросли мінімальна заробітна плата і мінімальна пенсія. Водночас, він вказав на те, що в Україні при європейських цінах на товари і послуги зарплати ще далекі від європейських.

Голова Федерації профспілок України також підняв питання про легалізацію зайнятості і заробітних плат. За його словами, від 3 до 4 мільйонів осіб в Україні працюють без оформлення юридичних відносин, таким чином, «в тіні» знаходиться до 50 відсотків фонду заробітної плати.

УКРІНФОРМ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua