"Податківці слово тримають"

22 серпня 2012

КОНТРОЛЬ. Кількість планових документальних перевірок юридичних осіб протягом третього кварталу 2012 року завдяки вдосконаленню процедури планування та відбору до перевірки виключно ризикових платників податків скоротилася на 15%. Загалом за цей період податкова служба планує перевірити 1,7 тис. суб’єктів господарювання.

У першому кварталі цього року було проведено 2,1 тис. перевірок, у другому — 2 тис. Загалом за рік передбачається не більш як 8 тис. документальних перевірок. За останні три роки загальний обсяг таких контрольних заходів скоротився втричі.

Мораторій на фактичні перевірки підприємств малого та середнього бізнесу діятиме до кінця року. Цей час відведено як «адаптаційний період» для втілення нових правил спрощеного оподаткування, повідомляє прес-служба Державної податкової служби. Водночас у відомстві нагадують, що підприємці, які під час перевірки зіткнулися з неправомірними, на їхню думку, діями податківців, мають змогу повідомити про це вище керівництво служби за допомогою гарячої лінії «Пульс податкової»: (044)284-00-07. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua