"Податкова культура стає трендом"

25 сiчня 2012

НОВАЦІЯ

ДПС пропонує підприємцям «горизонтальний моніторинг»  для виявлення небезпечних бізнес-партнерів

Протягом 2012 року Державна податкова служба врегулює всі спірні питання щодо відшкодування ПДВ іноземним інвесторам. Про це заявив голова ДПС України Олександр Клименко під час зустрічі з компаніями, які входять до складу Європейської Бізнес Асоціації.

«Ми не відмовляємося від своїх зобов’язань. Ми максимально розрахуємося із заборгованістю перед іноземними інвесторами. Але при цьому природа податкового кредиту повинна повністю виключати «схемний» кредит. Суми, що надаються до відшкодування, повинні бути чистими з точки зору законодавства та ризиків щодо ухилення від оподаткування», — зазначив головний податківець країни.

Загалом протягом минулого року платникам відшкодовано майже 43 млрд грн податку на додану вартість. Це вдвічі перевищує показник 2010 року. Тоді платники отримали бюджетну компенсацію 24 млрд, повідомляє прес-служба Державної податкової служби.

Для упередження підприємців від роботи із сумнівними контрагентами, нагадав Олександр Клименко, податкова пропонує новий сервіс «горизонтального моніторингу». Це, по суті, безкоштовний аудит, який отримуватимуть підприємці для виявлення «небезпечних» бізнес-партнерів.

«Загалом 2012 рік буде присвячено  плідній роботі з іноземними інвесторами. Маю на увазі не фіскальний супровід, а рівень сервісу та готовність реагувати на проблеми платників, — підкреслив очільник ДПСУ. — У відповідь ми розраховуємо, що компанії з іноземним капіталом імпортують до України європейські тренди, найкращі зразки сумлінного ведення бізнесу та податкової культури».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua