"Подивися на світ крізь кольори вітражів"

Олена ОСОБОВА
30 жовтня 2015

Волонтерська діяльність громадських діячів Сєверодонецька спрямована і на психологічну підтримку бійців. Тут провели майстер-клас з вітражного живопису для солдатів у військовій частині, що розташована в місті. Такий вид творчості не вимагає особливої майстерності й художніх навичок, але зосередженість на малюнку допомагає дорослим зняти стрес, відволіктися від обтяжливих думок і отримати приємні емоції. Тож бійці, які несуть службу в прикордонній зоні, із задоволенням малювали картинки на склі, хоч зізналися, що в дитинстві ніхто з них не знав таких розваг.

Уже за півгодини багато бійців відчули себе майстрами вітражних справ. Фото надане Сєверодонецьким кризовим медіа-центром

За словами Валентини Агафонової, творча зустріч відбулася в межах соціального проекту «Військові і місто», спрямованого на зниження соціальної напруженості поміж бійцями та мирними жителями. У межах проекту вже проводили футбольні та волейбольні матчі, а в новому еко-сквері військові та городяни разом організували суботники і встановили лавки. У селах поблизу Сєверодонецька бійці допомагають самотнім людям похилого віку рубати дрова й ремонтувати паркани.

Бійці зізнаються, що скучили за мирними турботами і справами, до яких звикли вдома. Тож будь-яка справа допомагає урізноманітнювати солдатський побут і поліпшувати настрій.

 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua