У Черкасах та районних центрах відбуваються заходи, присвячені 60-річчю утворення області. Дзвін колядок, запашна кутя та солодкий узвар, різдвяні вертепи, виставки-ярмарки харчової продукції та новорічних сувенірів, різноманітні конкурси, виступи народних колективів та театралізовані дійства — так яскраво й насичено на Соборній площі в Черкасах 7 січня відзначали подвійне свято — Різдво Христове та 60-річний ювілей області.
Під час святкування голова облдержадміністрації Сергій Тулуб зачитав вітання черкащанам з нагоди ювілею від Президента України Віктора Януковича. Як зазначив у своєму вітанні глава держави, сучасна Черкащина має значний потенціал економічного розвитку, який реалізовується у сільському господарстві та промисловості. Крім того, нині розбудовується інфраструктура регіону та активно споруджуються об’єкти системи охорони здоров’я.
Головну різдвяну страву черкащани могли скуштувати на будь-який смак: у рамках свята на Соборній площі відбувся фестиваль під назвою «Багата кутя». Готували її чотири
команди: Черкаського державного технологічного університету з кафедри «Туризм та готельно-ресторанна справа», комунального підприємства «Дирекція парків», ТРЦ «Любава» та навчальний центр Державної прикордонної служби «Оршанець».
200-кілограмовим тортом у вигляді карти Черкащини привітала влада обласного центру городян та гостей міста з нагоди визначної дати в житті Шевченкового краю.
Солодку смакоту розмістили на Соборній площі, де «дамською примхою» ласував кожний охочий. Як сказала директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Лілія Маліщук, загальна площа торта становила близько 12 квадратних метрів, завширшки це солодке диво — до трьох метрів, а завдовжки — близько чотирьох. Над втіленням кулінарної ідеї працювала бригада кращих кондитерів ФОП Мантула.
На його виготовлення пішло 85 кг цукру, 58 кг борошна,
17 літрів згущеного молока з цукром, 45 кг вершкового масла. Крім цього, кондитери додали у торт волоські горіхи та чорнослив. Кожний район кондитери відтворили зі смачної глазурованої мастики.