"Погнавшись за двома зайцями, сумський прокурор може сісти за грати"

29 серпня 2019

Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

Ця судова історія розпочалася ще наприкінці липня, коли прокурора Сумської місцевої прокуратури затримали працівники Державного бюро розслідувань на одержанні хабаря в сумі 3500 американських доларів.

Саме у стільки представник Феміди оцінив свої послуги підозрюваному, з яким уклав угоду про визнання винуватості останнього в обмін на те, що той отримає значно м’якший вирок, не пов'язаний із позбавленням волі. Адже перед цим ця справа за наполяганням прокуратури тричі спрямовувалася до суду.

А хабар підприємливий прокурор вирішив узяти не навпрошки через підозрюваного, а через його адвоката, з яким був знайомий і якому до того ж завинив певну суму. Тобто, відразу вполювати двох зайців.

Але така схема не спрацювала і проти самого прокурора відкрили кримінальну справу за частиною 3 статті 368 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко, прокурору вручили обвинувальний акт і справу відправили до суду. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua