"Погода обіцяє нові сюрпризи"

Інна КОСЯНЧУК
7 сiчня 2016

Прес-служба ГУ ДСНС України повідомила, що в області розгорнуто 12 пунктів обігріву. Із них три у місті Генічеську. Здавалось би, забагато для невеликого міста, однак на те були причини: 2 січня через перебої з газопостачанням немало будинків залишились без тепла. Тож місцева влада прийняла рішення про обладнання стаціонарних пунктів обігріву, де могли б зігрітися, а за потреби й заночувати, до 280 осіб. Щоправда, до них ніхто не звертався, вочевидь, городяни не встигли змерзнути. А вже 4 січня з 21:30 зі Стрілкового родовища почалося поступове підвищення тиску в газопроводі за рахунок реверсного газу, і працівники Генічеської філії ПАТ «Херсонгаз» почали подавати блакитне паливо до газових приладів абонентів. 

Однак згортати пункти обігріву в місті не поспішають, як і в інших населених пунктах. Адже погода обіцяє нові сюрпризи: 6—7 січня на Херсонщині очікуються складні погодні умови: мокрий сніг з переходом у дощ, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, вітер.

А в обласному центрі залучають до співпраці й інші організації. Прес-служба міськради повідомила, що місцева влада налагодила співпрацю з церквами, і в Херсоні також надають допомогу тим, хто її потребує. Як зауважує в.о. заступника міського голови Сергій Черевко, якщо протримається мінусова середньодобова температура -10 градусів із затяжними холодами, в Херсоні додатково відкриють ще один пункт обігріву.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua