"«Пограбування століття»: продавці діамантів оговтуються від шоку"

20 лютого 2013

«ДІАМАНТОВІ» ЗЛОДІЇ. «Діаманти люблять Антверпен». До зухвалого пограбування в аеропорту Брюсселя ця вивіска була символом світової столиці ювелірної торгівлі. Вартість викраденого вантажу, який переправляв у Цюрих Антверпенський діамантовий центр, оцінюють у майже 40 мільйонів євро. Фахівці називають крадіжку однією з найбільших в історії діамантового бізнесу. І побоюються, що іміджу Антверпена завдано непоправного удару.

«Нас вразило те, що 8 озброєних чоловіків змогли пробратися на злітну смугу міжнародного аеропорту. Це нас дуже стурбувало, адже ми тісно співпрацюємо з брюссельським аеропортом, де зазвичай стандарти безпеки є досить високими. Беручи до уваги попит на діаманти, існує велика ймовірність того, що ми ніколи не побачимо вкраденого», – заявила euronews речниця Антверпенського діамантового центру Каролін де Вольф.

Через Антверпен щодня перевозять діаманти вартістю до 150 мільйонів євро. Загалом через нього проходить до 80% необроблених та половина оброблених каменів. У 2003 грабіжники спорожнили сховища діамантового центру міста. Їхню здобич оцінили в 100 мільйонів євро.

З Антверпена повідомляє кореспондент euronews:

«Десять років тому італійські грабіжники вдерлися до сховища цього діамантового центру, скориставшись інсайдерською допомогою. Ватажок того угруповання був працівником установи. Нині чимало трейдерів в Антверпені схиляються до думки, що пограбування в Брюсселі також відбулося за допомогою своїх людей».

 Copyright © 2013 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua