"Покликання служити й захищати"

Олена ОСОБОВА
25 травня 2016

Сфотографуватися з міністром хотілося кожному. Фото автора

На Луганщині склала присягу нова патрульна поліція. 27-ме управління патрульної поліції України заступило на службу з охорони громадського порядку в трьох містах: Лисичанськ, Сєверодонецьк та Рубіжне. Урочиста церемонія відбулася за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе.

«Жителі краю хочуть вірити в нову поліцію, тому ви повинні відповідати їхнім сподіванням», — сказав Арсен Аваков, наголосивши, що гаслом для діяльності нових поліцейських мають стати слова «Служити та захищати», а не «Карати й «кришувати».

Щоб потрапити до лав нової поліції, кожен із претендентів переміг у конкурсі, який становив 10 осіб на місце. Усього було подано 1495 анкет, а співбесіду пройшли лише 326 людей. Після спеціальних перевірок, медкомісії та тестувань до батальйону патрульної служби було зараховано 159 осіб. Усі вони пройшли навчання на базі Харківського університету внутрішніх справ. На площі у Сєверодонецьку присягу склали 147 новобранців.

Понад половина особового складу 27-ї команди патрульної поліції міст на Луганщині мають вищу освіту, серед нових поліцейських 22 учасники бойових дій, зокрема в. о. командира підрозділу лейтенант поліції, колишній боєць 79-ї окремої аеромобільної бригади львів’янин Андрій Богуш. Середній вік нової команди — 26 років. І цей загін, за словами Арсена Авакова, зростатиме, адже незабаром планують відкрити ще один набір у правоохоронці.

Для патрулювання трьох міст і доріг, які їх поєднують, управління патрульної поліції має автомобілі Toyota Prius та міські позашляховики Renault Duster. 60 співробітників управління допомагатимуть хлопцям і дівчатам нести службу, здійснювати керування нарядами, працювати із системою «Цунамі», відстежувати ситуацію й надаватимуть технічну допомогу.

Трикутник Сєверодонецьк — Лисичанськ — Рубіжне та Маріуполь завершує перший етап реформування системи правоохоронних органів в Україні. «Уже в 30 містах країни діє патрульна поліція, 12 тисяч нових патрульних поліцейських у строю», — заявив у Сєверодонецьку Арсен Аваков. Він сказав, що 30 травня в Маріуполі, де також почне працювати новий патруль, перший етап реформи вважатимуть завершеним. За словами міністра, далі завдання полягатиме у зміцненні кожного управління, проведенні нового набору, доукомплектування багатьох підрозділів і роботі над удосконаленням навичок нових поліцейських. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua