"Політичний капітал із сумнівних кампаній"

12 травня 2011

ПОЗИЦІЯ

У Міністерстві закордонних справ переконані, що реакція російської сторони на події у Львові 9 травня свідчить: інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не забуті. Як передає УНІАН, про це заявив на брифінгу речник відомства Олександр Дикусаров.

Цитуючи коментар департаменту інформаційної політики МЗС, він, зокрема, зазначив: "Прикро, що в обох країнах є політики, які звикли заробляти політичний капітал на провокуванні напруження у двосторонніх відносинах... На жаль, реакція російської сторони на львівські події показує, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не були викинуті на звалище історії".

У міністерстві переконані: "Кожен рік, що віддаляє нас від тих доленосних подій, приносить усе більше кон'юнктурних моментів у обговорення опалених вогнем сторінок Другої світової війни". А вшанування загиблих та прояв поваги до ветеранів часом підміняється спробою зіграти в показний патріотизм, розділити народи на більш і менш гідних нащадків переможців фашизму.

В Україні такий підхід до "священної для нас усіх теми" вважають принципово неправильним.

В коментарі також зазначається, що події 9 травня у Львові показали, до чого ведуть політичні ігри довкола незгасимого вогню народної пам'яті. "Українська влада дала і завжди даватиме рішучу відсіч будь-яким проявам неприйнятних і загалом не притаманних українському суспільству ворожнечі та радикалізму", - наголошує МЗС.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua