"Полку реліквій прибуло"

Павло КУЩ
24 травня 2012

РАРИТЕТИ. У музеї історії та розвитку Донецької залізниці вже зібрано майже 10 тисяч різноманітних експонатів, серед яких чимало рідкісних зразків рухомого складу. Так, в експозиційному фонді з’явився справжній раритет — вантажний паровоз ЛВ-0407.

Цей експонат донеччанам подарували колеги з Росії, оскільки останнє місце роботи паровоза — депо Троїцьк Південно-Уральської залізниці. Втім, «дідусь» таки має стосунок до Донбасу, бо був виготовлений у 1956 році на Ворошиловградському (нині Луганському) паровозобудівному заводі й нині став одним з останніх зразків цієї серії (всього в експлуатацію на залізниці СРСР тоді передали майже 500 екземплярів ЛВ-0407).

Як повідомили «УК» у прес-службі державного підприємства «Донецька залізниця», унікальний подарунок зараз саме приводять у належний порядок і згодом він займе своє місце в багатій експозиції музею історії та розвитку Донецької залізниці. Оглянути реліквії-«тихоходи» гості шахтарської столиці невдовзі матимуть можливість, прибуваючи сюди сучасними швидкісними потягами «Шкода» та «Хюндай». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua