"Польща планує посилити обороноздатність на східному кордоні"

6 сiчня 2016

Міністерство оборони Польщі протягом 2016 року збирається створити три нових бригади територіальної оборони на східному кордоні і перемістити туди чинні з’єднання. Про це повідомив очільник польського оборонного відомства Антоні Мацеревич в інтерв'ю журналу Polska Zbrojna, передає УНН.

«Впродовж наступного року — створити три бригади територіальної оборони на нашому східному кордон з одночасним зрушенням у цьому напрямку вже чинних збройних сил. Ми не хочемо, щоб армія була зосереджена на західному кордоні, як в 1989 році», — зазначив пан Мацеревич.

З його слів, Польща вже почала роботу зі створення трьох бригад територіальної оборони на східному кордоні, «які стануть невід’ємною частиною армії, що будуть п’ятим типом збройних сил».

Він також виступив за збільшення чисельності польської армії. За його словами, наразі армія Польщі налічує близько 80 тис. солдатів і цю цифру планується збільшити до 150 тисяч.

«Я думаю, що в підсумку польська армія повинна мати в розпорядженні сили 150 тис. військових. Це той мінімум, який потрібен, щоб армія могла дати відсіч загрозам. Хоча я розумію, що, коли справа доходить до фінансової та організаційної складової, це вимагатиме надзвичайно інтенсивної роботи», — заявив пан Мацеревич. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua