"Полтавчани допомагають Мар’їнці"

Павло КУЩ
18 березня 2016

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький і заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий побували на Донеччині. Гості відвідали Мар’їнську загальноосвітню школу №1, яка постраждала від обстрілів незаконних збройних формувань, і подарували колективу педагогів і учнів сертифікат на придбання 15 металопластикових вікон.

«Це лише перший крок, адже ми не тільки хочемо вам побажати якнайшвидше здобути мир на цій території, а й завжди намагатимемося підставити плече і допомогти», — запевнив Олександр Біленький.

Полтавщина першою з областей України відгукнулася на перспективну пропозицію керівників Донецької облдержадміністрації про допомогу. За кожним районом та містом обласного значення прифронтового краю закріпили одну з областей країни. За словами керівника Донеччини Павла Жебрівського, йдеться про налагодження партнерських зв’язків насамперед на рівні культури і освіти.

«Фінанси для нас — не ключове питання, адже ми говоримо про обмін учителями, прийом донецьких дітей на літній відпочинок. Працюємо над тим, щоб до нас із гастролями приїжджали творчі колективи з інших областей. Без інтеграції Донеччини в єдиний український простір не відбудеться формування єдиної політичної нації», — вважає він.

Братання Полтавщини з Донеччиною має результат. Полтавці вже вирішили, що кожен район області візьме шефство над окремим населеним пунктом Мар’їнського району — одного із тих, які найдужче потерпають від обстрілів проросійських бойовиків. Шефи вже готують кілька різноманітних проектів, які допоможуть підтвердити дружбу українського народу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua