Полтавська область має найвищий показник у наданні субсидій, а директора департаменту праці і соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмилу Корнієнко, яка за це відповідає, Прем’єр-міністр визнав найкращим у своїй галузі керівником в Україні. Про це під час апаратної наради повідомив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На Полтавщині до 1 травня цього року програмою житлових субсидій охопили 69,3 тисячі сімей, тобто 11,5% усіх сімей, які проживають в області. За спрощеним порядком на сьогодні субсидії нараховано 137 тисячам родин. Проте пік призначень субсидій тут очікують на період опалювального сезону. А з 1 липня до отримувачів субсидій додалися ще й колишні пільговики.

Нині територіальні управління праці та соціального захисту населення безпосередньо визначають права окремих категорій пільговиків на отримання пільг з урахуванням доходів сім’ї. За словами Людмили Корнієнко, згідно зі змінами, внесеними до порядку постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 року №446, термін звернення за визначенням права на отримання пільг з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї з 1 липня року збільшено. Для визначення права на отримання пільг із 1 липня людина має право звернутися до органу праці та соціального захисту населення протягом липня-вересня 2015 року.