"Полтавські ревізори і бюджетні кошти"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
20 жовтня 2011

КАЗНА. «Наш пріоритет — збереження кожної державної копійки», — повідомив на зустрічі з журналістами новопризначений начальник Державної фінансової інспекції (донедавна КРУ) в Полтавській області Михайло Кривошей. Він наголосив, що докладе максимум зусиль для  виконання поставлених Президентом завдань зі збереження і контролю за бюджетними коштами та ефективністю їх використання. Він підкреслив, що служба стане публічнішою, а її функції зміняться — віднині працюватимуть на запобігання можливим крадіжкам з бюджету.

— Нині можемо провести внутрішню звірку незалежно від суб’єкта економічної діяльності. Раніше не могли. Тоді основним у нашій роботі було проведення ревізій у фінансовій сфері, а зараз здійснюватимемо ще й аудити у трьох формах — операційний, щодо ефективності виконання бюджетних програм і суб’єктів підприємницької діяльності. 130-140 днів дається на аудит на підприємстві. І коли туди приходить ревізор, він уже знає все про це підприємство, — повідомив його перший заступник Володимир Дмитренко.

Щодо результатів роботи цього контролюючого органу, то його працівники нинішнього року виявили найбільше порушень  у капітальному будівництві. Залишається проблемною для Полтавщини галуззю і газодобувна. Тому тут постійно здійснюється оперативний аудит. Незаконні нецільові витрати та недостачі загальнодержавних і комунальних ресурсів встановлено на 342  об’єктах на суму понад 46 млн грн.

Згідно з інформацією керівників новоствореної ДФІ, у них є запитання до адміністрацій закладів профтехосвіти області, сільгосппідприємств, що пов’язано із незаконною видачею так званих «умовних паїв». Навіть до органів влади деяких районів.

У результаті вжитих заходів за звітний період забезпечено відшкодування й поновлення незаконних та нецільових витрат і недостач на 55,4 млн грн, що в п’ятеро більше, ніж обходиться утримання Держфін?інспекції області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua