"«Полуничка» з Луганська — на весь світ"

Олена ОСОБОВА
18 жовтня 2012

ЗЛОЧИН. У Луганську викрили злочинне угруповання, яке організувало мережу порностудій для розповсюдження відеопродукції через Інтернет.

Як повідомляє прес-служба Управління СБУ в Луганській області, кілька років тому «бізнесмен» створив в обласному центрі «модельне агентство», від імені якого в рекламних виданнях розміщували оголошення про набір співробітниць. Під час співбесід дівчатам говорили, що робота полягає в спілкуванні з іноземцями в чатах. Отримавши згоду, функціональні обов’язки уточнювали: «моделям» роз’яснювали, що доведеться демонструвати сцени порнографічного характеру перед веб-камерою. Якщо потенційні працівниці погоджувалися, їх реєстрували на певних Інтернет-сайтах і надавали «робочі місця» у спеціально обладнаних приміщеннях.

Чотири порностудії розташовувалися в приватних квартирах у центрі Луганська. Вони були оснащені комп’ютерною технікою, доступом до Інтернету. «Моделям» допомагали спілкуватися з любителями «полунички» перекладачі, бо споживачами порнопродукції були англомовні жителі Західної Європи та США. Сплачені ними гроші надходили на банківські рахунки, відкриті організаторами угруповання. За попередніми підрахунками, щомісячні доходи «модельного агентства» перевищували 200 тисяч гривень.

Улітку цього року «солодощі» закінчилися: діяльністю угруповання зацікавилася СБУ. Відповідно до висновку експертизи, відеопродукція, яку поширювало «модельне агентство», містить інформацію, що належить до порнографії.

У вересні стосовно трьох організаторів кримінального угруповання Служба безпеки порушила кримінальну справу. За даними правоохоронців, за час існування «модельного агентства» його організатори втягли в порнобізнес майже 250 жительок Луганщини віком від 18 до 28 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua