"Помер художній керівник драматичного театру Донецька Марк Бровун"

9 жовтня 2012

БІЛЬ УТРАТИ. У ніч на 9 жовтня на 67-му році пішов із життя художній керівник Донецького Національного академічного українського музично-драматичного театру Марк Матвійович БРОВУН, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка.

Присвятивши більшу частину свого життя служінню театру, він зумів вивести Донецький музично-драматичний театр на якісно новий творчий рівень, зробив його одним із найбільш успішних і відвідуваних театрів України.

У 1993 році керівнику театру було присвоєно звання «Заслужений працівник культури України», а згодом він став лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України ім. Миколи Садовського. В 2003 році за постановку спектаклю «Енеїда» Марко БРОВУН став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, а минулого року йому присвоєно звання «Народний артист України». Окрім того його плідна праця на театральному поприщі відзначена іншими нагородами – він повний кавалер ордена «За заслуги» та повний кавалер знака «Шахтарська слава», нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, Міністерства культури та туризму України, Донецької облдержадміністрації та Донецької облради. Був депутатом Донецької облради трьох скликань і головою постійної комісії з питань культури, духовності та підтримки ЗМІ.

Театр для нього був сенсом життя, його реалізованою мрією, якій він віддав себе всього повністю. Він був талановитим організатором, мудрим наставником, справжнім товаришем і турботливим батьком і дідусем, а ще – душею і серцем театру.

Світла пам'ять про нього залишиться з нами назавжди



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua