" Помідори захистять від інфаркту і тромбів"

31 жовтня 2011

ТОМАТНЕ ЛІКУВАННЯ. Відкрито ще одну корисну властивість помідорів, повідомляє delfi.ua. Регулярне вживання томатів в їжу сприяє захисту організму від тромбів у судинах та знижує ризик глибокого тромбозу, вважають шотландські вчені.

Дослідники провели експеримент, в якому взяли участь 200 добровольців, і встановили, що одна порція томатного соку сприяє зниженню щільності крові на 70%. Спеціалісти вважають, що вживання помідорів дає змогу знизити ризик не тільки тромбозів, а й інсультів, та інфарктів міокарда. Антитромбозними елементами є флавоніди, що містяться у помідорах. Необхідна для профілактики кількість флавонідів міститься приблизно у 6 свіжих помідорах.

Нагадаємо, група вчених з Університету Аделаїди не так давно опублікувала дослідження про те, що щоденне вживання помідорів дасть змогу знизити рівень холестерину та кров'яного тиску. На думку вчених, червоний пігмент томатів - ликопін - має антиоксидантні властивості, необхідні для здоров’я. Вчені рекомендували щодня випивати по 500 мілілітрів томатного соку або з’їдати по 50 грамів томатної пасти.

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua