"Помилка Apple поставила під загрозу паролі користувачів Mac OS X"

7 травня 2012

ТЕХНОЛОГІЇ. Останнє оновлення для операційної системи Mac OS X Lion має баг, який становить небезпеку для особистих даних користувачів, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru та ZDnet.com.

У Mac OS X версії 10.7.3 паролі користувачів для входу в систему зберігаються в так званому «журналі налагодження» (debug log) в незашифрованому вигляді.

Дивитись «журнал» і записані в ньому паролі може будь-який користувач з правами адміністратора. Файл з паролями також має великий інтерес для хакерів.

Видання ZDNet пояснює факт зберігання на комп'ютері незашифрованих паролів помилкою одного з інженерів Apple, який забув вимкнути в системі режим відладки.

Однак, «витік» паролів загрожує не всім користувачам Mac OS X 10.7.3, а лише тим, хто після переходу на Lion продовжив користуватися старою системою шифрування FileVault.

Паролі користувачів, які застосовують нову систему FileVault 2, залишаються в безпеці.

На помилку кілька разів звертали увагу користувачі. Одне з перших повідомлень про неї з'явилося на форумі на сайті Apple ще 6 лютого.

Однак, фахівець з комп'ютерної безпеки Девід Емері зазначає, що помилка досі не виправлена.

Зазначимо, операційна система Mac OS X 10.7, відома під кодовою назвою Lion, вийшла в липні 2011 року.

Пізніше Apple випустила для неї кілька оновлень. Оновлення 10.7.3, що містить загрозу, було розіслано на початку лютого 2012 року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua