"Понад 18 млн європейців – безробітні"

21 листопада 2012

СТАТИСТИКА. За статистичними даними, у країнах Європи близько 18 млн європейців є безробітними. Про це під час прес-конференції сказав директор Київського міського центру зайнятості В.Сухомлин, передає УНН.

«Ситуація на ринку праці столиці є невід'ємною складовою процесів України та світу. За статистичною інформацією Європейського Союзу,  середній рівень безробіття у країнах ЄС зріс до 12%. Це рекордний показник. Наразі без роботи знаходиться понад 18 млн осіб. Лише за рік 146 тис. європейців залишились без роботи. Кожен 4 мешканець Іспанії та Греції не має роботи. Економічна рецесія підрив економічне зростання у світі, до яких також чутливою є Україна», – сказав В.Сухомлин.

За його словами, аби подолати тенденцію до збільшення кількості безробітних, в Україні було прийнято Закон «Про зайнятість», який набуває чинності з 1 січня 2013 року. Він має забезпечити українцям достойні умови праці, стимулювати працедавців працевлаштовувати молодь та забезпечити створення нових робочих місць.

Нагадаємо, задля  покращення економічних показників і стабілізації ситуації на ринку праці, на Лівому березі столиці буде створено бізнес-район «Київ-сіті».

«Реалізація бізнес-району «Київ-сіті» передбачає створення  сучасної зони бізнесу, у якій розміщуватимуться офіси підприємств – ми очікуємо, що проект дасть змогу забезпечити киян 30 тис. нових робочих місць. Разом із цим там будуть не лише офісні, а й житлові та торгівельні приміщення», – сказав Р. Крамаренко. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua